© 2018 by Ofri Paz, OhsoFRee. Proudly created with Wix.com.

עופרי פז | עיצוב פנים וכתיבת תוכן | ישראל

עיצובים של אחרים | Grand Trunk Revival

March 19, 2016

MARK + VIVI הוא סטודיו לעיצוב רב תחומי שהקימו זוג האדריכלים Mark Fekete ו- Viviana de Loera. את הבית הזה, ששטחו כ-100 מ"ר בשני מפלסים, הם שיפצו עבור עצמם והוא משמש גם כסטודיו לעבודת העיצוב שלהם.

 

 צילום: Adrien Williams

 

 

 צילום: Adrien Williams

 

 

הבית נבנה בשנת 1880 ומבנהו הושאר חשוף, כאשר עמודים וקורות מפלדה שולבו יחד עם קונסטרוקציית העץ המקורית לחיזוק המבנה. המערכת המבנית החדשה הושארה חשופה ונצבעה בלבן, כך שנוצר מראה מודרני וקליל המחמיא לקונסטרוקציית העץ המקורית ומדגיש אותה.

 

צילום: Adrien Williams

 

 

הכניסה לבית מול גרם המדרגות, שמעליו פתחו האדריכלים חלון גג המחדיר אור פנימה. הקיר שמאחורי המדרגות נצבע בגוון צהוב שמשי ואופטימי היוצר מייד אווירה צעירה ושמחה. את האזור הזה בחרו האדריכלים להפריד מחללי המגורים והאירוח בעזרת ריצוף שונה בעל מראה גיאומטרי, הממשיך גם אל שירותי האורחים. שאר הבית רוצף בפרקט מעצים ממוחזרים שנמצאו באתר הבנייה במהלך השיפוץ.

 

צילום: Adrien Williams

 

 

צמד האדריכלים מקפידים על חשיבה, תכנון ועיצוב אקולוגיים בכל אחד מהפרויקטים שלהם, וגם כאן הם השתמשו בפסולת בנייה ובקורות רצפה מפירוק שקיבלו חיים חדשים ושולבו בריהוט, בארונות ובמשטחי העבודה. במהלך שלב ההריסה נמצאו בבית צעצועים ישנים, רהיטים עתיקים, שלטי וינטג' וכלי עבודה משומשים, אשר שולבו בעיצוב החדש. "רצינו ליצור בית שישמר את המהות והאופי של המבנה הקנדי הקלאסי והמחוספס ולמזג אותו עם רעיונות עכשוויים וסגנון הומוריסטי." הם מסבירים.

 

צילום: Adrien Williams

 

 

מול המדרגות נמצא החלל הציבורי, הכולל סלון ומטבח. בקיר הסלון תוכננו נישות שנצבעו בשחור ויוצרות מראה עמוק ורב-שכבתי, ובתוכן ספרים וחפצי נוי שעומדים לראווה. לעומת הסגנון שאנו רגילים לראות בארץ, עם ספה גדולה ומפנקת, כאן הם בחרו לא לחסום את החלל ברהיט מסיבי ובחרו בספסל נמוך וקלאסי בשחור.

 

צילום: Adrien Williams

 

 

בהמשך החלל הציבורי נמצא המטבח, שארונותיו נבנו מעצים קנדים מקומיים. מנגד לגוון החמים והמחוספס של העץ נבחר משטח עבודה מנירוסטה, שיוצר שילוב מעניין בחלל של קור מול חום וגימור מחוספס מול מבריק.

 

צילום: Adrien Williams

 

 

מול המטבח מוקמו שירותי האורחים, שהוסתרו בעזרת קיר שנצבע בשחור ודלת הזזה במראה תעשייתי עם מסילה חשופה. כפי שהסברתי ללקוחות שלי ממש לאחרונה (את התוצאה תוכלו לראות כאן בקרוב), אין מה לפחד מקירות כהים. ברוב המקרים, בהנחה שהם מתוכננים כראוי, התוצאה יוצרת מראה עמוק ודווקא מגדילה את החלל, ולא מקטינה אותו כפי שנהוג לחשוב. תוכלו לראות את האפקט הזה כאן, וגם בחדר השינה, בו הקיר שמאחורי המיטה הזוגית נצבע בגוון אפור כהה.

 

צילום: Adrien Williams

 

 

כפי שהזכרתי בפוסט הזה, קיים אתגר לא קטן בשיפוץ של בית קיים, כאשר רוצים לשמור על האופי שלו ויחד עם זאת להפיח בו רוח רעננה וחדשה. כאן הם עשו זאת בצורה מדוייקת להפליא. תסתכלו למשל על קורות העץ המחוספסות, שעליהן שולבו פסי צבירה מודרניים עם ספוטים לבנים. או למשל על מזוודת הוינטג' הגדולה בחדר השינה שלצידה מיטה מינימליסטית ונקייה. השימוש העיקרי בגווני שחור, לבן ועץ מאפשרים ליצור מראה אקלקטי ומעניין ויחד עם זאת קליל ומאוורר, תוך שילוב של רהיטים ואביזרים בעלי נוכחות, כמו למשל השטיח בסלון והארונות המסיביים בחדרי הרחצה.

 

צילום: Adrien Williams

 

 

צילום: Adrien Williams

 

 

מה אתם אהבתם במיוחד בבית הזה? ספרו לי בתגובות.

 

 

 

Please reload

Please reload