עיצובים של אחרים | נגרות שעושה את כל ההבדל

אחד מהשלבים האהובים עלי בכל פרויקט הוא תכנון הנגרות. בעיני נגרות נכונה יכולה להביא לידי ביטוי את אופי הפרויקט וליצור בו משהו שונה, ייחודי ומקורי. נגרות יכולה להפוך קיר סתמי ליצירת אמנות, להפוך פינות "מתות" לפנינות אחסון ולהפיח רוח חיים מחודשת בחללים עייפים. בפרויקט הזה של Standard Studio Amsterdam ניתן לראות כמה אופי ויצירתיות מוסיפה הנגרות לפרויקט, כאשר היא מתוכננת באופן מיוחד עבור הדיירים על פי תכנית הדירה הקיימת.

יצולם: Standard Studio

הדירה הזו ממוקמת במבנה בית ספר בן כ-100 שנה באמסטרדם, אשר שופץ והוסב למגורים על ידי Standard Studio עבור קבוצת Ons Dorp. המבנה חולק לעשר דירות עבור עשר משפחות, כאשר כל דירה תוכננה בנפרד על פי צרכי המשפחה ובכולן נעשה שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה ובטכנולוגיות אקולוגיות לחסכון באנרגיה.

הדירה הספציפית שאתם רואים כאן תוכננה עבור משפחה בת ארבע נפשות. החלל הציבורי היה בעברו כיתת לימודים וחדרי השינה הם חדר המורים לשעבר. למבנה המקורי תקרות גבוהות במיוחד, יתרון גדול לכל הדעות. במקרה זה גובה התקרה אפשר יצירת גלריות, המחלקות את החללים הגדולים ומאפשרות לנצל את גובה הדירה לצרכים יומיומיים שונים. בחלל הציבורי מאפשרת הגלריה לפנות את קומת הקרקע, ולחלק את החלל למטבח, פינת אוכל, סלון, פינת משפחה ופינת עבודה. בני המשפחה יכולים לחלוק את החלל הפתוח ויחד עם זאת לקבל תחושת פרטיות וקשר עין בין האזורים השונים.

צילום: Standard Studio

בכל משפחה, ובפרט כזו עם שני ילדים קטנים, האחסון הוא קריטי וחשוב מאוד. בדירה זו ניתן לראות את היתרון הגדול בתכנון נגרות בהתאמה אישית, המאפשרת לנצל באופן מקסימלי את החלל הנתון וכן לשמור על שפה אחידה בין החללים השונים. בתכנון הנגרות שולב אחסון סגור ופונקציונאלי עם אחסון פתוח, היוצר מראה קליל ומאפשר לשלב תצוגה ודקורציה, המוסיפים לחלל אופי וצבע. החלוקה הא-סימטרית בין הקוביות הפתוחות לסגורות יוצרת מראה מאוזן אך מעניין ויצירתי.

צילום: Standard Studio

הסלון והמטבח ממוקמים בחלל בעל גובה כפול. כדי לנצל את הגובה במטבח, שולבה נגרות פונקציונאלית ומודולרית, המאפשרת לשחק עם המדפים ולשנות את החלוקה על פי הצורך. חזיתות המטבח לבנות ברובן, עם נגיעות של עץ בגוון טבעי. באופן הזה נוצרת חלוקה ברורה בין נגרות המטבח לבין שאר החלל הפתוח ויחד עם זאת קיים קו המשכי וברור ושפה עיצובית אחידה בין החללים.

מתחת לחלל הגלריה ומול המטבח תוכננה פינת משפחה עם מקום אחסון עבור הצעצועים של הילדים וספרייה המשמשת את שני החללים. מעליה בחלל הגלריה תוכננה פינת עבודה, עם שולחן עבודה קטן ושטחי אחסון נוספים, שתוכננו על פי עקרונות דומים לנגרות בקומת הקרקע.

צילום: Standard Studio

החלל הציבורי כולו נהנה מאור טבעי רב הנכנס דרך חלונות גבוהים בחזית הפונה אל החצר ווילונות קלילים בגוון אפור מאפשרים פרטיות בעת הצורך. רצפת הבטון וגרם המדרגות מפלדה שומרים על האופי של מבנה האבן המקורי, ובשילוב עם העץ הלבוד והגוונים הבהירים יוצרים אווירה נעימה וצעירה. בחירה בסוג עץ, בגוונים ובגימורים אחרים היתה יכולה ליצור מראה מסיבי וכבד, אך כאן התוצאה אוורירית, מאוזנת ונקייה.

צילום: Standard Studio

חדרי השינה ממשיכים את הקוסנפט העיצובי של החלל הציבורי, עם גלריות הממלאות את החללים הגבוהים ואחסון פונקציונאלי רב. בחדר השינה של הילדים תוכנן שולחן ארוך לאורך החלונות ומעליהם מדף גבוה לאחסון נוסף.

צילום: Standard Studio

בחדר השינה של ההורים חוזר מוטיב שניתן לראות גם בנגרות של קומת הקרקע - נגרות מתחת למדרגות, המשמשת גם כבסיס לגרם המדרגות עצמו הניצב מעליה, וממשיכה לעומק החלל לאחסון ולצרכים נוספים. פיתרון מקסים ואפקטיבי היוצר אשלייה של חללים גדולים ורחבים.

צילום: Standard Studio

חושבים שגם אחרים יכולים לאהוב את הפרויקט ולקבל ממנו השראה? שתפו!

© 2020 by Ofri Paz, OhsoFRee. Proudly created with Wix.com.

עופרי פז | עיצוב פנים וכתיבת תוכן