© 2018 by Ofri Paz, OhsoFRee. Proudly created with Wix.com.

עופרי פז | עיצוב פנים וכתיבת תוכן | ישראל

עיצובים של אחרים | משרד באווירה ביתית באמסטרדם

January 7, 2017

השבועות האחרונים היו בסימן עיצוב משרדים. התחלנו שיפוץ במשרד עורכי דין ברמת גן, צילמנו משרד קטן ומדליק בנתניה שעיצבה ליאת פוסט ואני עובדת על כתבת משרדים שתעלה במאקו ליבינג בקרוב. המשרד ברמת גן הוא הראשון שיוצא לי לעצב מאז תחילת דרכי כעצמאית, צעד ראשון מחוץ לעולם הבתים והדירות שיצא לי להכיר מקרוב עד כה. האמת, שהדמיון בין שני העולמות גדול הרבה יותר מהשוני ביניהם. מלבד העובדה שתהליך קבלת ההחלטות במשרד פשוט הרבה יותר עבור הלקוחות וכל בחירה מתבצעת יחסית מהר, התהליך, השיקולים וסדר העבודה מאוד דומים, וכל אחד מהתחומים מאתגר את החושים היצירתיים שלי. אם בעיצוב בית אחת המטרות היא להביא לידי ביטוי את האופי של בני הבית, אז במשרד אתייחס לאופי של החברה, לעיסוק ולמיתוג שלה. אם בעיצוב בית אקח בחשבון את ההרגלים וחיי היומיום של המשפחה, אז במשרד אבחן את השגרה ואת הצרכים של העובדים במשרד. הגיוני, לא?

 

 

 

 צילום: Stijn Poelstra

 

 

בעקבות הנוכחות החזקה של נושא עיצוב המשרד בלו"ז ובמחשבות שלי לאחרונה, החלטתי שזה תזמון מעולה לחלוק אתכם משרד יפה באמסטרדם, שמיד מצא את עצמו בלוחות הפינטרסט שלי ובתיקיית הפרויקטים שאני רוצה לכתוב עליהם. הסיבה שמיד נמשכתי אליו היה השילוב המעניין בין האווירה הביתית שיש בו לבין סגנון תעשייתי ומחוספס. בהיכרות עם הפרויקט מעט יותר לעומק, הבנתי שזו בדיוק היתה המטרה של המתכננים במשרד DZAP, משרד לתכנון, עיצוב וניהול פרויקטים המתמחה בסביבות עבודה, אשר לקחו מבנה האנגר ורצו להפוך אותו לבית מחוץ לבית עבור העובדים (home away from home, אם תרצו).

 

צילום: Stijn Poelstra

 

 

המשרד תוכנן עבור חברת BrandDeli באמסטרדם העוסקת בפרסום טלוויזיוני, במבנה תעשייתי ישן, בו אחד האתגרים המרכזיים היה מחסור בכניסת אור טבעי. כמות האור החודרת לכל אחד מאזורי המבנה השפיע על חלוקת הפנים, בחללים החשוכים יותר מוקמו חדרי ישיבות ומשרדים, ובאזורים המוארים יותר מוקמו אזור הקבלה, המטבחון ואזורי המתנה ומנוחה. מלבד מספר חללים פרטיים יותר, החלל ברובו מתוכנן כחלל פתוח עם מחיצות קלות ויחידות אחסון היוצרים חלוקה בחלל ומגדירים את האזורים השונים. למשל קיר בו שולב קמין תוחם את אזור ההמתנה ויוצר תחושה אינטימית, וקורות עץ מגדירות את סביבת העבודה בתוך החלל הגדול והפתוח.

 

 

 

צילום: Stijn Poelstra

 

 

התקרה נשארה חשופה והרצפה חופתה בבטון מוחלק, קיר לבנים בגוונים חמים וגופי תאורה תעשייתיים מדגישים את ההיסטוריה של המבנה ואת האופי שהמתכננים רצו ליצור בו. יחד עם זאת שולבו הרבה אלמנטים מעץ שמאזנים את החומרים הקרים והנוקשים ונעשה שימוש מעניין בשטיחים גדולים במיוחד, שעוזרים לאקוסטיקה בחלל הגדול וגם תורמים לאווירה הביתית. עוד מהעולם הביתי, יצרו ב- DZAPתאים פרטיים בצורת בתים קטנים, המאפשרים לעובדים לקבל קצת שקט לשיחה אישית או לעבודה הדורשת ריכוז.

 

 

צילום: Stijn Poelstra

 

 

גם במשרד אותו אני מעצבת בימים אלו חיפשנו להכניס אווירה אורבנית ותעשייתית לחלל, בהשראת הסביבה שבה הבניין נמצא בה, בחרנו להשאיר את תקרת המטבחון חשופה ונשלב זכוכית בעלת דוגמה בהשראת סקייליין עירוני. מקווה שאוכל לשתף תמונות בקרוב, בינתיים תוכלו לעקוב באינסטגרם ובפייסבוק אחר ההתקדמות.

 

חושבים שהמשרד שלכם זקוק לשיפוץ? עוברים לחלל חדש וצריכים עזרה בתכנון שלו? פנו אלי דרך כאן.

 

 

Please reload

Please reload