© 2018 by Ofri Paz, OhsoFRee. Proudly created with Wix.com.

עופרי פז | עיצוב פנים וכתיבת תוכן | ישראל

אלף לילה ולילה | חדר השינה בדירה בהרצליה

February 12, 2018

קולגה שלי שיתפה אותי לאחרונה בתחושתה שחדר השינה הזוגי, המאסטר בדרום, הוא החדר שמשקיעים בו הכי הרבה בבית אחרי חלל האירוח. אמנם אנו מבלים בו שעות מועטות יחסית, אבל הוא נותן את הטון לזוגיות שלנו. הוא ממש לא רק חלל שמניחים בו את הראש, אלא מקום המפלט שלנו, הממלכה הפרטית והאינטימית שלנו, המקום האולטימטיבי למנוחה ולרגיעה. זה נכון עבור בני זוג צעירים שרק עוברים לגור ביחד ובוחנים את הזוגיות שלהם, עבור בני זוג שהקימו משפחה צעירה שזה החלל היחידי שבו הם יכולים להנות מקצת זמן לבד, ובטח עבור זוג בוגר שילדיו כבר עזבו את הקן, כמו בני הזוג שמתגוררים בדירה הזו בהרצליה.

 

 צילום: טל ניסים

 

 

הקן המתרוקן

במקרים מסוימים העובדה שהבית התרוקן מילדים ושהשגרה התפעולית של ההסעות והסידורים נרגעה, מובילה לבני הזוג להתרחק זה מזה. אך במקרה של בני הזוג הללו, ההורים האהובים שלי, קרה בדיוק ההפך. הם מנצלים עד תום את הזמן שלהם ביחד, נהנים מקפה רומנטי של בוקר, מארוחות ערב משותפות מדי יום, מבילויים, הרצאות, מופעי תרבות וטיולים בארץ ובעולם בערבים ובסופי שבוע, בקיצור - חיים את החיים הטובים. דוגמה ומופת לזוגיות שרק הולכת ופורחת עם השנים. לכן כשהגענו לתכנן את דירתם החדשה היה לי ברור שיש כאן שני חללים עיקריים שיש להתייחס אליהם, שני חללים שבהם הם מבלים את רוב זמנם - החלל הציבורי, שבו הם מארחים בסופי שבוע ונהנים מזמן איכות משותף מדי ערב אחרי העבודה, וחדר השינה.

 

לכבוד ולנטיינס דיי אשתף הפעם על תהליך התכנון של חדר השינה, מתחילתו ועד סופו, מהאופציות לתכנית ההעמדה ועד לבחירת האביזרים.

 

הורסים, שוברים, מאחדים ובונים

בדירה הזו היו שלושה חדרי שינה, שאחד מהם הוא הממ"ד, עבור התכנית החדשה החלטנו לוותר על חדר שינה אחד לטובת הגדלת היחידה הזוגית. הרי לבני זוג בגילאים הללו מספיק חדר אירוח אחד, בו הם יכולים להלין את הילדים והנכדים שמגיעים לבקר. חדר נוסף הוא סתם בזבוז של מרחב יקר, שעומד מיותם ברוב ימות השנה. מה גם שהשינוי המבני מינורי יחסית, כך שאם וכאשר יחליטו למכור בעתיד את הדירה, הדיירים החדשים יוכלו בקלות יחסית לחלק את החלל הגדול מחדש לשני חדרים נפרדים.

 

חדר הרחצה וחדר השינה לפני השדרוג

 

 

החלטה נוספת שקיבלנו היא להרוס לגמרי את חדר הרחצה הקיים ואת "חדר הארונות" הקטנטנן שהיה לידו כדי לתכנן חדר רחצה מרווח, נוח, פונקציונאלי ונגיש, למקרה שבעתיד הם יזדקקו לכך. לקרוא לכוך הזה חדר ארונות זה פרגון מאוד משמעותי עבורו, היה מדובר בחלל בעל זווית מוזרה שאכלס כמה מדפים בלבד ובעיקר בזבז המון שטח. לכן, למרות שברוב חלקי הדירה החלטנו מטעמי תקציב לא להרוס קירות, כאן החלטנו ששוברים הכל ובונים מחדש. כך הרווחנו חללים רחבים ונעימים, ארבעה חלונות ושלושה כיווני אוויר בחדר השינה וחדר רחצה ענק ומהמם.

 

 שתי הסקיצות לתכנון החדר, התכנית הסופית התבססה על הסקיצה משמאל

 

 

לפני שניגשנו לתכנון המפורט הכנתי שתי סקיצות לחלוקת החלל הגדול כדי שיכיל אזור לשינה וכמות מקסימלית של אחסון, מבלי לחלק את החלל לחדר ארונות קטן וחשוך. אחת הסקיצות כללה חלוקה קלילה של החלל בעזרת ארון, שמצד אחד היה יכול לשמש כמעמד לטלוויזיה ומצידו השני לתפקד כמעין חדר ארונות חצי פתוח, אך אחרי בדיקת היתרונות והחסרונות של הסקיצות הסכמנו שהכי נכון יהיה לבחור בתכנית השנייה, שמאפשרת להנות באופן מקסימלי מהאור, האוויר והמרחב שבחדר הרחב.

 

 מימין: התכנון החדש כפי שבוצע, משמאל: התכנית המקורית לפני השיפוץ

 

 

 

הארונות

התכנית שנבחרה כללה ארונות בצורת האות ר' שמספקים המון אחסון וממוקמים מול הדלת, כך שנוצר מראה פתוח ורחב. הצלע הקצרה כוללת ארון עמוק לתלייה ובצלע הארוכה מדפים נשלפים, מגירות ומדפים נוספים. בשתי הצלעות היו חלונות קיימים, כדי לא לחסום אותם תוכננו תחתיהם מדפים פתוחים עם מגירות נוספות. בין שתי חזיתות הארון תוכנן ספסל אחסון שרופד בבד מיוחד ויפה שמוסיף צבע ושמחת חיים לחדר. את חזיתות הארונות תכננו בצבע לבן כדי שלא יבלטו ויצרנו להם מסגרות חרוטות עדינות עם ידיות חיצוניות בשחור, שמזכירות את חזיתות המטבח.

 שרטוטי החזיתות של הארונות שבוצעו על ידי נגר

 

 צילום: טל ניסים

 

 

 הרהיטים והאביזרים

המיטה, שתי השידות הקטנות שלצידה, השידה הגדולה והמראה שנשענת עליה היו ברשות בני הזוג לפני מעבר הדירה. בזכות העובדה שהם היו שמורים במצב מצוין, יכלנו להעביר אותם כפי שהם ורק החלפנו להם ידיות כדי שיתאימו לעיצוב החדש, את גוון הפרקט בחרנו כדי שיחמיא להם וייצור עבורם רקע נעים ובהיר. לצד הרהיטים הקיימים, שעשויים מעץ דובדבן מלא, שילבנו פינת ישיבה וקריאה חדשה, עם כורסה בגוון תכלת נעים, שולחן צד ומנורה עומדת ממתכת. את יתר הצבעים בחלל ואת הריפוד של הספסל התאמנו לגוון של הכורסה שנבחרה בשלב מוקדם יחסית של התהליך. גוף התאורה שמעל המיטה עבר גם הוא מהדירה הקודמת ובעצתה של טליה כהן-אבוטבול, אצלה קנינו את רוב גופי התאורה בבית  (אך דווקא לא את הגוף הספציפי הזה), ייצרנו מנורה נוספת וזהה שמוקמה מעל הספסל. לאורך הארונות מיקמנו פסי צבירה בלבן לתאורה ממוקדת נוספת ולסיום בחרנו וילונות בהירים כדי להוסיף תחושה רכה שמשלימה את עיצוב החדר.

 

 בחירת הידיות לארונות | תהליך ייצור הארונות בנגרייה | בחירת הפרקט ובדיקה של הגוון לצד גוון דובדבן שמזכיר את גוון הריהוט הקיים | תהליך בניית הקירות החדשים בשטח

 

צילום: טל ניסים

 

 

חדר הרחצה

כאמור, חדר הרחצה המקורי נהרס לחלוטין ונבנה מחדש כדי שיספק לבני הזוג חוויה נעימה ומפנקת מדי יום. התעקשנו על דלת, על מקלחון ועל מעברים רחבים יחסית כדי לאפשר נגישות במידה ויזדקקו לכך בעתיד. אלו לא נושאים שכיף או נעים לחשוב עליהם, אבל חשיבה קדימה היא חלק בלתי נפרד מתהליך כזה, שאמור לענות על צרכי המשפחה גם עכשיו וגם בעוד מספר שנים.

 

הרצפה והמקלחון חופו באריחים גדולים ודקיקים בגוון כהה עם טקסטורה עדינה, כדי לאזן את הגוון העמוק יתר הקירות נצבעו בלבן. מצד ימין של הדלת מיקמנו את הכיור, תחתיו תכננו ארון במראה א-סימטרי, מעליו תלינו מראה במראה נקי ללא מסגרת ומשני צידיו הוספנו שני גופי תאורה שמספקים נגיעה תעשייתית ואור ממוקד לאיפור ולגילוח. מול הדלת מוקמה האסלה החדשה, את עיבוי הקיר החדש שנדרש ניצלנו כדי לייצר מראה א-סימטרי עם מדפים דקורטיביים שחופו בעץ בשביל מעט חמימות. המקלחון הענק למעשה החליף את חדר הארונות המגוחך שהיה קיים בתכנית המקורית ושילבנו בו ספסל נייד מעץ שהותאם לקיר האלכסוני. סטיילינג עדין בגוונים ירקרקים, הגוונים האהובים על בעלי הבית, מוסיף מראה מרענן לחלל ועוד עומק לצבעוניות המונוכרומטית של החדר.

 

 

 צילום: טל ניסים

 

 

מקווה שאהבתם את החדר!

אם יש לכם שאלות על חדר השינה הזה או על חדרי שינה בכלל, מוזמנים לכתוב לי בתגובות או להצטרף לדיון בקבוצת הפייסבוק "מעצבות כותבות"

 

 

 

Please reload

Please reload